INGREDIENTAI
LEDŲ SLUOKSNIS:
- 200ml riebaus kokosų pieno (naudotas AMRITA 22% riebumo)
- 3v.š. natūralaus žemės riešutų sviesto (naudotas NATRULY žemės riešutų sviestas)
- 2v.š. becukrio medaus sirupo (naudotas Simply Keto medaus skonio sirupas)
- 1a.š. vanilės ekstrakto (naudotas Simply Keto vanilės skonio ekstraktas)
- 1/4a.š. druskos
ŽEMĖS RIEŠUTŲ KARAMELĖ:
ŠOKOLADO SLUOKSNIS:
Gaminimo eiga
1. Pradėkime nuo ledų sluoksnio. Naudojant rankinį mikserį sumaišykite kokosų pieną, žemės riešutų sviestą, becukrį sirupą, vanilės ekstraktą ir šiek tiek druskos. Maišykite, kol masė taps glotni. Supilkite šį mišinį į pasirinktą kepimo formą, kurią prieš tai išklojote kepimo popieriumi. Dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, jog viskas sustingtų.
2. Po kantraus laukimo (arba gal net nekantrumo), atėjo laikas pagaminti žemės riešutų karamelę. Sumaišykite žemės riešutų sviestą, becukrį sirupą, kokosų pieną ir šiek tiek druskos. Gausiai paskleiskite šią karamelę ant šaldyto ledo sluoksnio ir apibarstykite žemės riešutais, kiek tik jūsų širdis geidžia. Kepimo formą dėkite į šaldiklį kelioms valandoms, jog viskas sutvirtėtų.
3. Desertui sutvirtėjus, išimkite vuską iš kepimo formos ir supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius ( aš pjausčiau į 8 lygias dalis).
4. Išlydikite juodąjį šokoladą. Jei norite, jog šokoladas būtų švelnesnio skonio ir skystenis, įdėkite kokosų aliejaus. Kiekvieną gabalėlį panardinkite į šią šokolado masę ir padėkite ant lėkštės išklotos kepimo popieriumi. Visus gabalėlius aplietus šokoladu, sugrąžinkite juos į šaldiklį, jog šokoladas sukietėtų į tvirtą sluoksnį.
5. Šokolado sluoksniui sukietėjus, išimkite iš šaldiklio ir leiskite kelias minutes pastovėti prieš ragaujant.
SKANAUS!