Žalias samatotas torčiukas - efektinga šventinio stalo puošmena! Artėjant ypatingai progai ar panorėjus save ir savo artimuosius palepinti pyragu, nėra sunku jį išsikepti namuose. Vos keletas ingredientų ir sveikesnė pyrago alternatyva Jus nudžiugins.
INGREDIENTAI
- 1 pakelis (250g) universalaus kepimo mišinio
- 100 ml karšto vandens
- 4 vnt. kiaušinių
- 4 v.š. aliejaus
- 200 g špinatų
- 250 g maskarponės sūrio
- 200 ml grietinėlės
- 1 citrinos žievelė
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 70 g iki pudros sumalto ksilitolio
Papuošimui gali naudoti uogas, šokoladą ar kitus norimus produktus.
Gaminimo eiga
1. Į nedidelį puodą įpilame porą šaukštų vandens, dedame kaisti ant viryklės, kad susidarytų garai. Sudedame špinatus ir pakaitiname, kad jie sukristų.
2. Špinatus, aliejų ir kiaušinius sudedame į kombainą / blenderį ir malame iki vientisos masės. Dedame kepimo mišinį, pilame karštą vandenį ir viską išplakame rankiniu mikseriu.
3. Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudota 16 cm skersmens) ir kepame 170 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
4. Išimame, pilnai atvėsiname. Tada nupjauname 1/3 biskvito ir išgremžiame, kad susidarytų trupinukai.
5. Pasiruošiame kremą: suplakame maskarponę, grietinėlę, citrinos žievelę, vanilę ir saldiklį iki tirštos standžios masės ir sudedame ją ant biskvito pagrindo (to likusio neišgremžto 2/3).
6. Apibarstome žaliais trupiniais ir dedame bent pusvalandžiui į šaldytuvą, kad gražiai nusistovėtų ir pastingtų.
7. Išimam, papuošiam kuo tik norime – uogomis, šokolado gabalėliais, gėlėmis – ir dedame ant šventinio stalo!
SKANAUS!