5 iš 1 įvertinimo
Lengvas moliūgų sriubos receptas, kurį pavyks pasigaminti kiekvienam iš turimų produktų namuose. Receptas, kuriam puikiai panaudosite sezoninį produktą – moliūgą. Šilta sriuba suteiks jaukumo vėsiais rudens vakarais ir leis sušilti iš vidaus. Šis receptas be glitimo, be grūdų, be pridėtinio cukraus, puikiai tinka ir keto mitybai.
Pasiruošimo laikas 20 minutes mins
Kepimo laikas 45 minutes mins
Viso laiko 1 hour hr 5 minutes mins
Patiekalas Sriuba
Porcijos 2 asm.
INGREDIENTAI
- 1 vnt. moliūgas nedidelis
- 3 puodeliai daržovių sultinio
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus tyro
- 0.5 a.š. druskos
- 0.5 a.š. pipirų
- 0.5 a.š. česnakų miltelių naudotas Lebensbaum
- 1 žiupsnelis prieskonių mišinio Tailandietiškai virtuvei pasirinktinai, naudotas Lebensbaum
- 200 ml. riebios grietinėlės 30%
GAMINIMO EIGA
- Moliūgą nuplaukite ir supjaustykite į 4-6 dalis. Moliūgo gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, norimais prieskoniais
- Pašaukite moliūgą į orkaitę (200 C temperatūra) ir kepkite apie 30 minučių
- Orkaitėje iškeptą moliūgą atskirkite nuo odelės
- Moliūgo tyrę, vištienos sultinį, druską, pipirus, česnako miltelius, sudėkite į vidutinio dydžio puodą ir virkite ant stiprios ugnies, kol mišinys užvirs
- žvirinus mišinį sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių
- Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite riebią grietinėlę
- Paragaukite, jei papildomai norisi, įberkite dar druskos, pipirų ar kitų norimų prieskonių. Gaminant šią sriubą papildomai naudoti Lebensbaum Tailandietiškos virtuvės prieskonių mišinys, kuris suteikė lengvo aštrumo
- Sriubą pagardinkite norimais priedais
- Skanaus!
Bandėte receptą?Paminėkite @honestbite.lt arba pataginkite #honestbite.lt!