Dar niekada nebuvo taip lengva, vaikystę primenančius, kokosinius sausainiukus pasigaminti namuose! Vos keli kokybiški ingredientai ir juos pasigaminti pavyks kiekvienam.
Kokosinukų pati svarbiausia sudedamoji dalis – kokoso drožlės. Norint, kad kokosinukai būtų “sultingi” ir drėgni, reikėtų atkreipti dėmesį, kokias kososo drožles naudosite. Svarbu, jog kokoso drožlės būtų nenuriebalintos.
INGREDIENTAI
KOKOSINUKAMS REIKĖS:
- 200 g kokoso drožlių (naudotos honestbite.lt riebios kokoso drožlės)
- 40 g migdolų miltų
- 50 g saldiklio(naudotas honestbite.lt ksilitolio saldiklį)
- 4 kiaušinių baltymų
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
- 2 v.š. kokoso aliejaus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Kokoso drožles, migdolų miltus ir citrinos žievelę supilkite į bendrą indą ir gerai išmaišykite;
2. Kokosų sviestą kartu su saldikliu pakaitinkite garų vonelėje, kol saldiklis ištirps;
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų;
4. Lengvai pilkite kiaušinio baltymus, ištirpintą saldiklį ant bendro mišinio, įlašinkite vanilės ekstrakto. Gerai išmaišykite;
5. Ant kepimo poperiumi išklotos skardos formuokite arbatinio šaukštelio dydžio kokosinukus;
6. Kokosinukus dėkite kepti į įkaitintą 180 C laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių (kol kokosinukai lengvai pagels);
7. Kokosinukams iškepus leiskite jiems atvėsti ir mėgaukitės skoniu!
SKANAUS!