Daugumai žmonių nusprendus pereiti prie ketogeninės mitybos sunkiausia tampa atsisakyti lengvų maisto produktų, tokių kaip duona ir makaronai. Kelionę link pokyčių galima pradėti nuo įpročių keitimo.
Dalinamės lengvu KETO duonos receptu. Šioje mažai angliavandenių turinčioje duonoje gausu sėklų ir riešutų miltų, todėl šis kepalas duonos jums primins įprastą klasikinę duoną ir suteiks galimybę ja pasimėgauti vos tik panorėjus.
Ši duona skani tiek su saldžiais, tiek su pikantiškais priedais. Mėgaukitės be kaltės jausmo!
INGREDIENTAI
- ¼ puodelio nesūdytų lukštentų saulėgrąžų
- ¼ puodelio nesūdytų lukštentų moliūgų sėklų
- 3 šaukštai linų sėmenų
- 3 šaukštai sezamo sėklų
- 1 ¾ stiklinės migdolų miltų
- ¼ puodelio kokosų miltų
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- ½ arbatinis šaukštelis kepimo sodos
- ¼ arbatinis šaukštelis druskos
- 3 dideli kiaušiniai
- 1 puodelis grietinės
- ¼ puodelio avokadų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas chia sėklų
- 1 šaukštas klevų sirupo (becukrio) (nebūtina)
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Kepimo skardą padenkite kokosų sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi;
2. Sausoje keptuvėje sumaišykite saulėgrąžų sėklas, moliūgų sėklas, linų sėmenis ir sezamo sėklas. Skrudinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol sėklos taps šviesiai rudos spalvos. Tai gali užtrukti 5–7 minutes;
3. 2 šaukštus sėklų mišinio atidėkite mažame dubenėlyje (prireiks duonos papuošimui pabaigoje). Likusias sėklas perkelkite į didelį dubenį;
4. Į didelį dubenį suberkite migdolų miltus, kokosų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską lengvai išmaišykite;
5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, grietinę, aliejų, chia sėklas ir klevų sirupą (jei naudojate);
6. Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, kol jie susimaišys. Tešlą supilkite į paruoštą skardą. Pabarstykite atidėtomis sėklomis, švelniai įspauskite jas į tešlą, kad jos priliptų. Leiskite pastovėti 10 minučių;
7. Kepkite duonos kepaliuką, kol taps aukso rudos spalvos, o į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus, maždaug 40 minučių. Iškepus duonai leiskite 30 minučių atvėsti prieš išimdami ją iš skardos;
SKANAUS!