KETO tinginys, kuris pagamintas be kvietinių miltų ir cukraus – sveikesnis variantas mūsų sveikatai. Norime pasidalinti labai paprastu KETO tinginio receptu, kurį įveiks kiekvienas!
INGREDIENTAI
SAUSAINIŲ TEŠLAI:
- 150 gramų kokosų miltų
- 70 gramų migdolų miltų
- 3 vienetai kiaušinių
- 2 šaukštai ksilitolio
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 1 a.š. druskos
SAUSAINIŲ UŽPILUI:
- 200 gramų kokosų kremo (Naudojau AMRITA 22% riebumo kokosų kremą)
- 170 gramų sviesto
- 50 gramų juodo šokolado (Naudojau 100% ALCE NERO juodą šokoladą)
- 4 šaukštai ksilitolio
PAGARDAI:
- 1 sauja smulkintų karijų riešutų
PATARIMAS:
- Vietoje juodo šokolado galite naudoti ir riešutų sviestą. Tinginys gausis riešutinis.
Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus skirtus sausainių tešlai (kokosų miltus, migdolų miltus, kiaušinius, saldiklį (ksilitolį), kokoso aliejų ir druską) sudėkite į bendrą indą ir gerai išminkykite rankomis. Tešla turėtų būti vientisa, lipni;
2. Išminkytą tešlą dėkite tarp dviejų lapų kepimo popieriaus ir iškočiokite. Turėtųsi gauti 0,5-0,3 cm storio vienas didelis sausainis;
3. Iškočiotą didelį sausainį dėkite kepti į įkaitintą 140 C laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol sausainis gražiai pageltonuos ir iškeps;
4. Iškepus sausainiui leiskite jam atvėsti. Atvėsus – susmulkinkite nedideliais gabaliukais;
5. Ruošiame užpilą. Užpilui reikalingus ingredientus (kokoso kremą, sviestą, juodą šokoladą ir saldiklį (ksilitolį)) ištirpinkite. Gautu užpilu lėtai apliekite susmulkintus sausainius, gerai viską išmaišykite. Jei norite, įberkite savo mėgstamų smulkintų riešutų (aš įbėriau smulkintų karijų riešutų) ir viską dar kartą gerai išmaišykite;
6. Bendrą tinginio masę supilkite į norimą formą (prieš tai paklojus kepimo popierių) ir padėkite į šaldytuvą tinginiui pailsėti;
7. Tinginiui sustingus – laikas ragauti! Rekomenduojama tinginį laikyti šaldytuve, kad išliktų tvirtos konsistensijos.
SKANAUS!