0 0.00 
0 0.00 

TOP 6 geriausi aliejai KETO mitybai

  Nusprendus gyventi KETO mitybos ritmu reikia suprasti, kad šios mitybos pagrindą sudaro riebalai. Tačiau, ne visi riebalai yra vienodi. Norint gauti naudos bendrai kūno sveikatai ar numesti svorio, rekomenduojama valgyti daugiau tinkamų rūšių riebalų – ne sintetinių iš perdirbto maisto, o sveikųjų riebalų, kurių galima rasti daugumoje produktų. Sveikieji riebalai apima tiek sočiuosius ir mononesočiuosius riebalus, tiek tam tikrus polinesočiuosius riebalus, ypač omega-3 riebalų rūgštis. Mėsa, žuvis, riešutai, natūralūs pieno produktai ir kiaušiniai yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis, kurį reikia įtraukti į savo mitybos racioną. Taip pat, vienas geriausių būdų papildyti kasdienį nesočiųjų riebalų kiekį yra naudoti kepimo aliejus, kurie yra draugiški KETO mitybai.

KETO mitybai tinkamiausiais aliejais laikomi:

1. Sezamo aliejus

   Širdžiai sveikas, visiškai natūralus ir kupinas sveikų nepakeičiamų riebalų rūgščių. Šis aliejus yra sodraus, švelnaus skonio ir riešutų aromato. Šiam aliejui priskiriamas vidutiniškai aukštas smilkimo taškas, o tai reiškia, kad jis gali pasiekti gana aukštą temperatūrą prieš pradėdamas degti ir rūgti. Kai aliejus pradeda degti smilkimo taške, aliejuje esančios maistinės medžiagos suyra. Svarbu atkreipti dėmesį į smilkimo tašką ir tinkamą kiekvienos rūšies aliejaus naudojimą, kad įsitikintumėte, jog ne tik gausite tinkamas maistines medžiagas tiek iš aliejaus, tiek iš maisto, bet ir išvengsite uždegimo, kurį organizme gali sukelti suirę aliejai. 

   Maistingą sezamų aliejų galite naudoti maisto kepimui, troškinimui arba įpilti jo į padažus ir užpilus, kuriais gardinate paruoštą maistą, kad dar geriau aprūpintumėte savo organizmą maistinėmis medžiagomis. 

2. Avokadų aliejus

   Avokadų aliejus, turintis daug mononesočiųjų riebalų ir antioksidantų, yra švelnus, universalus augalinis aliejus, turintis ypač sveiką vitaminų A, E ir D dozę, taip pat baltymų ir kalio. Šis aliejus ne tik suteikia daug riebalų rūgščių, naudingų jūsų KETO mitybai, bet ir pagerina maistinių medžiagų įsisavinimą bei padeda pagerinti cholesterolio kiekį. Neįtikėtinai aukštą smilkimo tašką turintis avokadų aliejus idealiai tinka gaminant beveik bet kokiu būdu, įskaitant kepimą ant grotelių, skrudinimą ar troškinimą. Taip pat, galite jį naudoti šalto maisto ruošimui, pavyzdžiui, marinatams ar padažams ruošti. 

La Tourangelle nerafinuotas avokadų aliejus
3. Kokosų aliejus

   Kokosų aliejus, išgaunamas iš kokoso palmių vaisių, yra KETO mitybai nekenksmingas kepimo aliejus, turintis daug sočiųjų riebalų ir panašus į sviestą. Kokosų aliejus taip pat turi gana aukštą smilkimo tašką, todėl jis idealiai tinka troškinti, kepinti ir skrudinti. 

4. Ypač tyras alyvuogių aliejus

   Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus, pasižymintis žemu smilkimo tašku ir neįtikėtinai sveiku mononesočiųjų riebalų bei antioksidantų kiekiu, yra šalto spaudimo nerafinuotas aliejus, kuris išlaiko didžiąją dalį alyvuogių, iš kurių jis išgaunamas skonio ir maistinių medžiagų. Šiame pirmojo spaudimo aliejuje daug sveikųjų riebalų. Taip pat, tvirtas, sodrus ir kvapnus, suteikiantis vaisių, sviesto ir žolių skonio jūsų ruošiamam maistui. 

   Tačiau, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus turi žemą smilkimo tašką, todėl stenkitės nenaudoti jo gaminant aukštoje temperatūroje ar kepti. Vietoje to, įdėkite jo į savo padažus, marinatus ar užkandžius. Jis taip pat skanus su kiaušiniais, mėsa ir daržovėmis. 

La Tourangella ypač tyras alyvuogių aliejus
5. Lazdyno riešutų aliejus

   Stipraus skonio ir daug nepakeičiamųjų riebalų rūgščių turintis aliejus. Lazdyno riešutų aliejus yra skani, turtingesnė alyvuogių aliejaus alternatyva. Skrudintas lazdyno riešutų aliejus yra išskirtinio skonio ir suteikia dar vieno skonio sluoksnį bet kokiam patiekalui, į kurį jo įdėsite. Lazdyno riešutų aliejų naudokite kepiniuose, gaminant naminį pesto arba kaip skanų marinatą, salotų padažą.

6. Graikinių riešutų aliejus

   Iš graikinių riešutų išgautas kepimo aliejus puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, taip pat mononesočiųjų riebalų ir vitaminų, tokių kaip manganas, niacinas, kalcis ir cinkas. Sodraus riešutų skonio graikinių riešutų aliejus puikiai papildo lengvus receptus, pavyzdžiui, ant grotelių keptą mėsą ar desertus. 

Jei ieškote skanių, širdžiai sveikų, sveikų riebalų turinčių kepimo aliejų, kurie papildytų jūsų mitybą – La Tourangelle aliejai, puikus pasirinkimas!

    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįžti į parduotuvę
      Calculate Shipping
      Naudoti nuolaidos kodą