- Rezultatai: 10 porcijų
- Paruošimo laikas: 30 min
Puikus būdas sutaupyti laiko – “paruoštukų” pasiruošimas visai savaitei! Ateinančiai savaitei siūlome pasigaminti riešutų sviesto sausainių be glitimo ir be pridėtinio cukraus. Šie sausainiai puikiai tiks kaip užkandis tarp pagrindinių dienos valgių ar panorus kažko saldaus ir skanaus prie puodelio kavos ar arbatos.
- 150 gramų minkštų datulių (jei naudosite kietesnes, reikalinga prieš tai jas išmirkyti)
- 130 gramų žemės riešutų sviesto (naudoju honestbite.lt žemės riešutų kremą Natruly)
- 100 gramų avižinių dribsnių (naudojau be glitimo avižinius dribsnius)
- 50 gramų juodojo šokolado (nebūtina, recepte naudoju honestbite.lt juodąjį šokoladą Natruly)
- 1 žiupsnelis druskos (galite naudoti pagal skonį, bet nėra būtina)
- 1 saujelė smulkintų pistacijų (papuošimui, bet nėra būtina)
Gaminimo eiga
- Numatytą kiekį avižinių dribsnių sudedame į elektrinį smulkintuvą. Galite pagardinti 1 žiupsneliu druskos ir viską sutrinti iki miltų konsistencijos.
- Pasiruošiame datules (išimame kauliukus, jei naudojate minkštas datules, jei kietesnes – reikalinga iki naudojant jas pamirkyti kol suminkštės). Paruoštas datules sudedame sutrintus avižinius dripsnius. Viską kartu dar kartą sutriname, kol gausime lipnią masę.
- Į jau turimą lipnią masę dedame numatytą kiekį riešutų sviesto (galite naudoti jums patinkančių konkrečių riešutų sviestą). Gali būti sunku su trintuvu sutrinti bendrą masę, tai puikus variantas naudoti šaukštą ir viską sutrinti ranka.
- Paruošus sausainių masę imame po nedidelį gabalėlį ir rankomis formuojame mini kamuoliukus ir dedame į pasirinktą indą ar skardą išklotą kepimo popieriumi. Paruoštus kamuoliukus suplojame, kad gautųsi mini paplotėliai ir norimu būdu galite jiems suformuoti raštą. Aš naudojau šakutę, kuria kiekvieną paplotėlį įspaudžiau po kartą ir suformavau įstrižų eilučių raštą.
- Jei pasirinkote naudoti juodą šokoladą ir taip pagardinti sausainius, tai išpirpiname šokoladą pasirinktame inde ir pamirkome į jį kiekvieną sausainį. Pamirkytus šokolade sausainius sudedame atgal į lėkštę ar skardą ant kepimo popieriaus. Galite sausainius apibarstyti pasirinktais ingredientais (aš naudojau smulkintus pistacijų riešutus).
- Paruoštus sausainius dedame į šaldiklį (laikyti iki 10 minučių) ar šaldytuvą (laikyti iki 30 minučių), kad sausainiai sutvirtėtų, o šokoladas sustingtų.
- Sausainiams įgavus tvirtą konsistenciją galite mėgautis burnoje jų tirpstančiu skoniu. Nesuvalgius visų sausainių galite juos sudėti į sandarią dėžutę ir laikyti šaldytuve iki kelių savaičių.
SKANAUS!